Site Overlay

Uncharted Territory: hoe technische analisten Bitcoin verhandelen op recordhoogte

De bull-run van Bitcoin lijkt in volle gang te zijn, temidden van een bredere consensus dat 2021 meer significante winsten zou kunnen opleveren. De vraag voor marktdeelnemers is nu hoe hoog de cryptocurrency zou kunnen gaan en, omgekeerd, welke niveaus zouden kunnen dienen als ondersteuningsniveaus of potentiële toegangspunten voor beleggers die willen kopen.

 

Voor langetermijnbeleggers is het doorgaan met “HODL” -munten en het vertrouwen op prognoses voor een bitcoinprijsstijging tot meer dan $ 100.000 door prominente waarnemers een redelijk eenvoudige manier om op de markt te spelen. Toch kunnen kortetermijnspeculanten en leverage-traders, die meer vertrouwen op technische analyse om prijsdoelen, weerstands- en ondersteuningsniveaus te identificeren, het moeilijk vinden om te blijven doen wat ze hebben gedaan zonder eerdere prijsniveaus die duidelijke handleidingen bieden. Met ideal Bitcoin kopen mogelijk.

 

https://youtu.be/mNAo7vgKf78

 

Dat komt omdat de laatste beweging van bitcoin van meer dan $ 20.000 de cryptocurrency naar onbekend terrein heeft geduwd. Aangezien de topcryptocurrency nog nooit boven $ 20.000 is verhandeld, zijn er geen “hogere prijsdieptepunten” of “lagere prijshoogtes” die kunnen worden beschouwd als potentiële bull / bear-doelen of ondersteunings- / weerstandsniveaus.

 

In een dergelijke situatie kunnen Fibonacci-uitbreidingen en retracements helpen bij het identificeren van belangrijke prijsniveaus, volgens William Noble, een hoofdmarkttechnicus bij Token Metrics.

 

Fib-extensies onthullen $ 26.000 als het volgende doelwit

Het $ 26.000-niveau “is de 38,2% uitbreiding van de beweging van de bodem van maart naar het hoogste punt in november rond de $ 19.000”, vertelde Noble aan CoinDesk tijdens een Zoom-interview op woensdag. “Dat is het eerste doelwit voor bitcoin.”

 

Als de prijzen boven de $ 26.000 uitkomen, zou de focus verschuiven naar de 61,8% -verlenging op $ 29.822. Volgens Noble zou de verlenging van 76% op $ 32.000 als weerstand kunnen dienen of als een potentieel prijsdoel kunnen dienen. De ervaringen van Bitcoin era zijn positief.

 

De Fibonacci-extensie voor een uptrend wordt getrokken door drie punten samen te voegen: de laagste prijs of het punt van oorsprong van de bull-trend, een grote prijs, en het dieptepunt van de daaropvolgende pullback-bounce. Dat zal Fibonacci-uitbreidingsniveaus van 23,6% genereren; 38,2%, 50,0%, 61,8%.

 

Bitcoin daily chart: Fibonacci-extensie en retracementvoorbeeld

Ondertussen wordt de Fibonacci-retracement op een uptrend getrokken door de lage en hoge punten te verbinden om 23,6%, 38,2% en 61,8% retracementniveaus te krijgen.

 

Deze percentages zijn gebaseerd op de Fibonacci-reeks – een reeks getallen die begint bij 0 en zo is gerangschikt dat een bepaald nummer van de reeks eenvoudigweg de optelling is van de vorige twee getallen. Bijvoorbeeld 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377 enzovoort.

 

Als we de reeks nader bekijken, leren we dat elk nummer steeds dichter bij 61,8% van het volgende nummer komt. Verder komt elk nummer dichter bij de 38,2% van de nummer twee posities rechts daarvan en 23,6% van de nummer drie posities rechts ervan.

 

Dat is hoe retracements worden berekend. Als u de volgorde in omgekeerde volgorde uitvoert, krijgt u uitbreidingsniveaus. Handelaren hoeven de formule niet te kennen of berekeningen te maken, aangezien een grafieksoftware of platform zoals TradingView het voor hen doet.

 

De uitdaging ligt in het kiezen van de meest relevante prijspunten tijdens het tekenen van Fibonacci-extensie en retracementniveaus. “Het is meer een kunst dan wetenschap,” zei Noble.

 

Fib-extensies in 2017

Fibonacci-tools dienden het doel in 2017 toen bitcoin 10 maanden op onbekend terrein handelde.

 

Bitcoin 3-daagse grafiek toont de rally van 2017 met een piek net boven de 161,8% Fib-extensie

Bron: tokenstatistieken

De cryptocurrency steeg in februari naar nieuwe recordhoogtes boven $ 1.200 en piekte op $ 19.783 – net boven de 161,8% Fibonacci-extensie (extreme extensie) van de beweging hoger van januari-dieptepunten tot november-hoogtepunten.

 

“Ik heb nog nooit iets zo uitgebreid gezien, maar het liep wel uit tot 1.618 tot bijna $ 20.000,” grapte Noble, eraan toevoegend dat “Fibonacci-extensies nuttig zouden zijn geweest als je in 2017 breakouts zou kopen.”

 

Veel analisten verwachten dat bitcoin een 2017-achtige meteorische rally in 2021 in kaart zal brengen. Noble gelooft echter dat het zou kunnen uitkomen in de munten die verband houden met gedecentraliseerde financiering (DeFi).

 

Toen hem werd gevraagd naar het niveau waarop moet worden gelet tijdens mogelijke terugval, zei Noble dat de retracement van 61,8% “goed zou kunnen dienen in de alternatieve cryptocurrencies en DeFi-universummunt”.

 

Negeer de RSI

“De op grote schaal bijgehouden relatieve sterkte-index (RSI) en andere momentumindicatoren zoals Stochastic zijn nuttig in een reeks handel en niet noodzakelijk in een trend”, zei Noble.

 

Nieuwkomers en amateur-handelaren interpreteren de boven-70 of overbought-lezing op de 14-daagse RSI vaak verkeerd als een teken van bearish omkering. In werkelijkheid kan en blijft de indicator langer overbought dan verkopers solvabel kunnen blijven, om econoom John Maynard Keynes te parafraseren.

 

Bijvoorbeeld bitcoin steeg van $ 11.900 naar $ 19.000 in de vier weken voorafgaand aan 24 november, ondanks RSI-signalering van overbought condities. Een soortgelijk patroon werd waargenomen op de dagelijkse en wekelijkse grafieken tijdens de bullrun van 2017.

 

“Ik weet niet of RSI een rol gaat spelen totdat je bij een van deze [Fibonacci] -doelen komt,” zei Noble. “ Mensen hebben het moeilijk met de huidige rally van bitcoin omdat het zich gedraagt ​​als aandelen. Het gaat omhoog, het zit en gaat weer omhoog. ”

 

Andere tools

Handelaren kunnen ook Gann-fans gebruiken, die zijn gebaseerd op het idee dat de markt geometrisch en cyclisch is, en er zijn draaipunten om ondersteunings- en weerstandsniveaus te markeren.

 

Het nauwlettend volgen van wijzigingen in de openstaande opties in opties kan ook helpen bij het identificeren van prijsdoelen.

 

Op het moment van de pers tonen opties van $ 20.000, $ 24.500 en $ 36.000 stakingen een aanzienlijke toename van openstaande interesse of openstaande posities. Bitcoin handelt momenteel in de buurt van $ 23.450, nadat het tijdens de Europese handelsuren een nieuwe lifetime high van $ 23,77 heeft bereikt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram