Site Overlay

Rijbewijs theorie-examen komt ‘ergens in 2021’ online

Meer dan 54.000 kandidaten wachten momenteel om hun theorie-examen voor chauffeurs af te leggen.

Transportminister Eamon Ryan kan niet zeggen wanneer mensen hun theorie-examen voor chauffeurs (DTT’s) online kunnen doen.

 

De Road Safety Authority (RSA) voert momenteel een proefoefening uit om een ​​systeem te testen dat zou kunnen worden gebruikt. De minister geeft echter toe dat de landelijke uitrol “tijd zal vergen”. Klik hier om theorie examen te oefenen.

 

Cork East TD Seán Sherlock vroeg de heer Ryan wanneer de theorie-examens online gaan, maar kreeg geen specifieke datum.

 

In plaats daarvan zei de minister dat het ergens “in 2021” zou zijn.

 

Hij vertelde de heer Sherlock in antwoord op een parlementaire vraag: “Op verzoek van het ministerie werkt de RSA aan een plan om een ​​online theorie-examenservice voor chauffeurs uit te rollen.

 

Online test is uitgeprobeerd

“Het is bij wijze van proef uitgeprobeerd voor degenen die in de maanden december en januari een theorie-examen voor vrachtwagens en bussen afleggen.

 

“De pilot wordt nu geëvalueerd en de RSA zet zich in om de service voor alle theorie-testklanten in 2021 uit te breiden.

 

Er zal een limiet zijn op het aantal klanten dat gebruik kan maken van de service tijdens de eerste uitrolfase, maar het doel is dat het een optie moet zijn voor alle theorie-examenklanten tijdens latere fasen van de uitrol, in lijn met het verbeteren van de toegang tot openbare Diensten.

 

 

“Het opschalen van operaties om grotere aantallen mogelijk te maken, zal echter tijd vergen.”

 

De heer Sherlock zei: “Ondanks aankondigingen van regeringsleiders is er nog steeds geen definitieve datum waarop DTT’s online worden aangeboden.

 

Wachtrij van 54.000 sollicitanten

“Meer dan 54.000 aanvragers wachten op hun DTT en sommigen hebben op dit moment meerdere annuleringen gehad.

 

Wel weten we dat er een pilot is uitgevoerd. Wel weten we dat ze de lessen uit de pilot op dit moment doornemen. Maar wat we willen is een tijd, een datum, zodat mensen online kunnen inloggen op hun tests en verder kunnen gaan.

The Labour TD voegde toe: “Op dit moment is er geen definitieve datum. ‘Ze zeggen dat het gaat gebeuren, maar we hebben die datum nodig voor de duizenden mensen die er zijn. De dashboard lampjes betekenis zijn belangrijk.

 

Examens opgeschort

“Vertegenwoordigers van Fianna Fáil, Fine Gael en de Groene Partij moeten deze druk uitoefenen op hun respectieve ministers.

 

“Het duurt veel te lang”, zei Sherlock.

 

Opgeschort tot 6 april

 

Alle theorie-examens voor chauffeurs zijn volgens de RSA-website opgeschort tot 6 april.

 

Theorie-examencentra zijn momenteel gesloten omdat de overheid het examen niet als een essentiële dienst heeft aangemerkt.

 

De testcentra gaan naar verwachting weer open als onderdeel van fase 2, die momenteel is gepland voor 8 juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram