Site Overlay

Het rijbewijs van de VAE kan nu worden ingewisseld voor de Britse versie

Regelwijziging op 20 mei betekent dat chauffeurs uit de VAE hun test niet hoeven te herhalen als ze naar het VK verhuizen

 

Leren autorijden in de VAE is vergelijkbaar met het VK. Het omvat het studeren en slagen voor een theoriecursus en het nemen van minimaal 20 lessen voordat je wordt aangemeld voor een praktijktoets. Christopher Pike / The National.

 

 

Chauffeurs die slagen voor hun test in de VAE kunnen hun rijbewijs nu inwisselen voor een Brits exemplaar.

 

Nieuwe regels zorgen ervoor dat automobilisten hun rijexamen niet meer hoeven te herhalen als ze naar het VK verhuizen.

 

Het besluit, dat op 20 mei van kracht werd, volgt op een analyse en openbare raadpleging door het Britse Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA).

 

Dezelfde regels werden uitgebreid tot Taiwan, Oekraïne en Noord-Macedonië.

 

Testnormen zijn gelijkwaardig en daarom heeft het geen zin om van de bestuurder te eisen dat hij een test herhaalt om een ​​GB-licentie te krijgen

 

Agentschap voor rijbewijzen en voertuigvergunningen

 

Volgens de vorige regels konden chauffeurs met een VAE-rijbewijs het een jaar in het VK gebruiken, voordat ze een Britse theorie- en praktijktest moesten afleggen. Het proces kost vaak £ 1.000 ($ 1.400), afhankelijk van iemands rijvaardigheid. CBR scooter theorie oefenen online mogelijk.

 

De verhuizing komt vooral ten goede aan Emirati- en expatstudenten, inwoners van de VAE die voor langere tijd het VK bezoeken en expats die in de Emiraten hebben geleerd en naar huis terugkeren.

 

Het omwisselen van een Emirati-licentie voor een Britse kost £ 43.

 

Britse functionarissen zeiden dat ze ervan overtuigd waren dat het niveau van instructie en examen voldoende streng was om op hetzelfde niveau te komen als in het VK.

 

“Testnormen voor de gespecificeerde voertuigcategorieën zijn gelijkwaardig en het heeft dus geen zin om van de bestuurder te eisen dat hij een test herhaalt om een ​​GB-licentie te krijgen”, aldus DVLA, die de reacties op de raadpleging samenvatte.

 

“Het Driver and Vehicle Standards Agency heeft de normen voor auto’s goedgekeurd met betrekking tot Noord-Macedonië, Taiwan en Oekraïne, en voor auto’s en kleine motorfietsen die niet meer dan 125 cc mogen hebben met betrekking tot de Verenigde Arabische Emiraten.”

 

 

Ondanks de verandering kunnen inwoners van Emiratis en VAE voor één duidelijke hindernis worden gesteld: de overgrote meerderheid van de VAE-vergunningen zijn voor automatische voertuigen, terwijl de meeste Britse auto’s handgeschakeld zijn.

 

Een bestuurder met een automatisch rijbewijs zou een automaat moeten zoeken, die geleidelijk in populariteit is gegroeid, of een klein aantal lessen moeten nemen en de DVLA-test moeten herhalen. Leren voor auto theorie examen is online mogelijk.

 

LEREN RIJDEN IN DE VAE

Autorijinstituten in de regio hebben nieuwe regels ingevoerd om de veiligheid van studenten en examinatoren te waarborgen. Met dank aan Unsplash Leren autorijden in de VAE: regels voor coronavirus uitgelegd

 

Vrouwen zijn de veiligste chauffeurs in Dubai, blijkt uit politiecijfers

 

Rijlessen in Dubai in een Bentley Bentayga van Dh1 miljoen blijken een schot in de roos

 

Isabel Cadbury, 41, een Britse moeder van twee kinderen, woont al 13 jaar in Dubai.

 

Ze leerde autorijden en slaagde voor haar test in Dubai en maakte zich zorgen dat ze opnieuw moest leren als ze terugkeerde naar het VK.

 

“Dit is geweldig nieuws. Ik was bang dat ik mijn rijexamen in het VK niet zou halen, omdat ik al zoveel jaren in het Midden-Oosten heb gereden”, zei ze.

 

Ze faalde verschillende keren voor tests in het VK en besloot alleen in Dubai te leren toen ze van een appartement aan de metrolijn naar een villa in een buitenwijk verhuisde.

 

“Ik denk dat leren autorijden in het centrum van Londen stressvoller was dan in Al Quoz”, zei ze.

 

De kosten van een rijcursuspakket in Dubai bedragen ongeveer Dh5.000 ($ 1.360), inclusief 20 uur les, theoretisch testmateriaal en de kosten voor de theorie en praktijktraining.

 

Het slagingspercentage is ongeveer 45 procent, zegt Emirates Driving Institute, vergelijkbaar met het Britse niveau.

 

De dochter van de Britse expat Maria Alfarhan zal in september het huis verlaten om in het VK te gaan studeren.

 

Ze had daar moeten leren autorijden, maar kan nu haar zomer doorbrengen met lessen in Dubai.

 

“Dit is uitstekend nieuws. Onze dochter kan nu van haar tijd gebruik maken tot ze in september vertrekt en proberen haar rijbewijs hier te halen in plaats van in het VK”, aldus Alfarhan.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram